Aaaahhh, den kendte klassiker! Ris á la manden som vi spiser hvert år til jul. Nu bare som ris á la mande cheesecake i en lækker kombi med vanilje, fløde, kirsebærsauce og brændte mandler. Need I say more? Prøv den som et anderledes indspark til julefrokosten eller server den juleaften – hvis du ellers tør 😉 

 

Opskriften på ris á la mande cheesecakegiver ca. 14 stykker. 

 

NB: Sørg for at alle dine ingredienser har stuetemperatur inden du går igang.

Vigtigt vigtigt!! 

Ris á la mande cheesecake

Sådan gør du

1

Læg de 8 blade husblas i blød i rigeligt koldt vand. 

2

Smelt de 125 gram smør i mikrobølgeovnen. Blend kiksene i en foodprocessor eller mini hakker. Har du ingen af delene, så smid dem i en pose og bank dem med en kagerulle. Smid det op i smøret. Blend eller hak mandlerne fint (jeg bruger denne opskrift) og vend smør, kiks og mandler sammen. Jeg kan godt lide, når mandlerne stadig har lidt struktur, og ikke er helt fint malede. Gør som du synes bedst.

Placér en kagering på et fad. Indstil kageringen på Ø24-26. Sæt kageplast fast rundt langs kanten og fordel blandingen ud herpå. Tryk det godt ned så det hænger sammen. Brug evt. bunden af et glas eller en ske til at trykke det ned med. Stil det på køl og gå videre til næste step i din ris á la mande cheesecake. 

3

Pisk creamcheese, flormelis og vaniljesukker sammen til det begynder at blive lidt mere luftigt. 
Knug husblassen for vand og smelt det ganske kort i mikroovnen. Det må ikke boble eller blive varmt! Det skal kun lunes og lige akkurat være smeltet. Pisk det, lidt af gangen og i en tynd stråle, ned i creamcheeseblandingen. Ved at indkoorporere husblassen gradvist i en tynd stråle og ved at dine råvarer har stuetemperatur, undgår du husblasklumper. 

Vend risengrøden i creamcheeseblandingen, så det bliver en ensartet masse. 

Ris á la mande cheesecake

4

Pisk de 2,5 dl fløde til en let flødeskum. Vend halvdelen af creamcheese/risengrødsblandingen i flødeskummet, og vend herefter den anden halvdel i. Fordel blandingen oven på bunden og sæt kagen på køl i en times tid. 

Kan du mærke det? Det her bliver den bedste ris á la mande cheesecake du nogensinde har lavet! 

5

Læg de 6 blade husblas i blød i masser af koldt vand. Smid indholdet af kartonen med kirsebærsauce op i en lille gryde. Jeg bruger det hele, altså med bær. Det er sådan jeg bedst kan lide min ris á la mande cheesecake. Mange kan bedst lide det uden. Hvis du er en af dem, kan du bare si dem fra og bruge saucen uden bær. 
Når saucen er lunet ganske let (ikke kogende!), knuger du vandet fra husblassen og smider dem op i saucen. Lad det køle af indtil det får næsten stuetemperatur og hæld det forsigtigt over din ris á la mande cheesecake. Fordel det evt. med en ske, lidt af gangen, så du ikke piercer hul på det øverste af kagen. Stil kagen på køl natten over eller som minimum 6 timer. 

6

Tag kagen ud af køleskabet, løsn kageringen og fjern kageplasten ved at køre en lille kniv mellem kagen og plasten. Værsgo’ din ris á la mande cheesecake er nu klar til pynt!

Pynt præcis som du vil. Pisk evt. en dl fløde til flødeskum og sæt dutter rundt langs kanten og sæt brændte mandler på flødeskumsdutterne. Ellers kan du lægge et bjerg af brændte mandler (bland gerne hele og hakkede) på midten af kagen eller køre lidt smeltet hvid chokolade hen over kagen i fine striber. DU ved bedst, hvordan din ris á la mande cheesecake skal se ud 🙂 

 

Så er du klar til servering. God fornøjelse. 

 

Hvis du har lyst, må du meget gerne dele et billede af din ris á la mande cheesecake på de sociale medier og tagge @debbieliciousdk og bruge hashtagget #debbieliciousdk 

Især hvis du deler på Instagram
Jeg vil mega gerne se og regramme dit resultat 🙂 

Det skal du bruge

Opskriften giver ca. 14 stykker

Læs inden du kontakter mig

Info til dig

Inden du kontakter mig skal du vide at jeg er en enkeltmandsvirksomhed:

  • Jeg har derfor pt. få ledige tider resten af 2023
  • Jeg har længere svarfrist på beskeder (jeg læser dem alle, både her, på facebook, messenger og insta. Jeg skal nok svare jer).
Peace out!