Ingen jul uden brændte mandler. Især hvis man går en strøgtur i indre Kbh. Man rammes af duften år efter år – især foran Rundetårn. Men hvad gør man, hvis man nu ikke skal ind og slentre i frost og kulde for at købe julegaver? Så hopper man selv i køkkenet og lavet sine egne brændte mandler. Det er ikke særlig svært og tager ikke ret lang tid at lave selv – du skal nemlig arbejde lidt hurtigt til sidst. Men you got this! Jeg tror på dig 🙂 

Brændte mandler

Brændte mandler
Brændte mandler

Sådan gør du

1

Hæld alle ingredienserne op på en pande. Har du ingen pande ved hånden, kan du også bruge en gryde (det gør jeg i videoen)

2

Skru op for varmen på middelhøj. Rør rør rør! Det handler om hele tiden at have gang i røreskeen, så det ikke brænder på. Sukkeret og vandet vil smelte sammen til en sirup. 

3

Når alt vandet er fordampet, begynder sukkeret at krystalisere og bliver helt hvidt og tørt. Her skruer du ned til middel-lav varme, og så er det også her,  du skal begynde at holde godt øje. Her begynder sukkeret nemlig at smelte igen. Du skal undgå at sukkeret smelter om til en karamel, og dækker mandlerne i en tynd skal, men sørge for, at hver enkelt mandel bliver dækket i brunet krystalliseret sukker. Det er det, der giver de lækre brændte mandler, som vi kender dem. 

4

På videoen kan du se, at nogle enkelte mandler er liiiige ved at have fået for meget, de er nemlig lige ved at blive dækket af et tyndt lag karamel. Det er her, eller gerne en lille rum tid før det sker, at du hælder dine brændte mandler ud på et stykke bagepapir og spreder dem ud med en ske eller en dejskraber. 

 

Lad dine brændte mandler  køle helt af og opbevar dem i en lufttæt bøtte. 

 

De brændte mandler i videoen er fra batch nummer 2, billederne er fra batch nummer 4 – hvor opskriften blev nailet 🙂 

 

Har du lyst til at prøve noget nyt og anderledes eller vil du eksperimentere lidt med de brændte mandler, kan de bruges i denne opskrift på Ris à la mande cheesecake.

Det skal du bruge