Super svampet, saftig, på ingen måder tør og en virkelig lækker, blød vaniljekage. En god grundopskrift der kan bruges sammen med stort set hvad som helst. Skovbærmousse (som på billedet her, mine såkaldte sommerflirt kager), jordbærmousse, hindbærmousse, chokolademousse, alle former for frosting, glasur eller cheesecakefyld – anything faktisk, you name it! En lidt tungere udgave end en lys kagedej, hvor melet vendes i æggesnapsen, men på samme tid også meget mere svampet.  Og så kan den holde sig frisk og lækker uden at blive tør i 3 dage i køleskabet, hvilket gør den idéel, da den kan bages i god tid inden et arrangement. Så er der det mindre at stresse over på dagen, hvor der plejer at være nok at gøre. 

 

Denne kage kan bages både som bunde til lagkager, som skærekage i en bradepande og som muffins eller cupcakes. 

 

Her nedenfor får du opskriften til en dyb bradepande. 

Hvis du synes du kan genekdne opskriften, så er det fordi det er den samme som denne, bare i en hvid udgave, men få justeringer. 

Alle billederne på siden er bagt efter denne opskrift. 

Super svampet vaniljekage

Sommerflirt Kagetapas

Sådan gør du

1

Pisk æg, sukker, vailjesukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en lys og luftig æggesnaps. 

2

Hæld tykmælk, olie og sirup op i æggesnapsen og pisk det sammen. 

3

Pisk hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen med de våde ingredienser. Sørg for ikke at piske for længe i dejen, men kun lige til der ikke er flere melklumper tilbage. 

Kagetapas Sommerflirt

4

Hæld hele baduljen op i en dyb bradepande beklædt med bagepapir og glat dejen ud med en dejskraber. 

5

Bages i en forvarmet varmluftsovn ved 180 grader i ca. 30 minutter. Vil du tjekke undervejs så åben ovndøren ganske langsomt og prik i kagen med en kødnål. Kommer den ren ud, er kagen færdig. 

6

Ønsker du muffins/cupcakes beklæder du bare en muffinform med cupcakeliners og fylder dem lige over halvvejs op. Bages i ca. 10-15 minutter. Tjek med kødnål på samme måde som i skridtet ovenfor. Giver ca. 40 muffins.  

 

Ønsker du lagkagebunde anbefaler jeg at du bager du dem enkeltvis i de størrelser du skal bruge. Bagetid afhænger af hvilken størrelse bageform du bruger. Hold godt øje med den, og tag den ud af ovnen når den er let gylden og en kødnål kommer ren ud. Husk at beklæde formen med bagepapir der er klippet til, så det ikke buler.

Cupcakes Bryllupscupcakes

Det skal du bruge