Aaaahhh, Oreo kiksen! Den lille, runde, sorte, næsten ikoniske chokoladekiks! Blandet sammen med cheesecake? What could go wrong?? 

 

Her nedenfor finder du mit svar på en Oreo cheesecake. Den er uden husblas, for hvorfor stå og fedte med det, når man meget nemmere kan lave den uden og den står helt fint af sig selv?

 

Kan du lide Oreo? Og kan du lide cheesecake? Så giv den her et skud – du kommer ikke til at fortryde det 🙂

 

Alle billederne på siden er bagt efter denne opskrift. 

Oreo Cheesecake

Oreo Cheesecake Opskrifter

Sådan gør du

1

Beklæd en form på Ø25 med kageplast rundt i siden. Blend de 3 ruller Oreo kiks og bland det sammen med det smeltede smør. Fordel det hele i formen så det ligger jævnt. Brug evt. bunden af et glas til at trykke det godt sammen i bunden af formen. Stil formen ind i køleskabet. 

2

Smid flødeost, skyr og creme fraiche 38% op i skålen på din røremaskine og pisk det godt igennem. Efter ca. 2 minutter skulle det gerne være blevet mere luftigt. 

Har du ingen røremaskine, på smid bare tingene op i en skål og pisk det igennem med en håndmixer. 

3

Kom citronsaften, vaniljesukker og den smeltede hvide chokolade op i og pisk det godt sammen. Her bliver det vigtigt hvorfor tingene ska have stuetemperatur. Hælder du smeltet, varm chokolade ned til en kold våd blanding, vil chokoladen reagere, og du vil stå tilbage med en cheesecake med klumper af hvid chokolade i. Har ingredienserne stuetemperatur, vil du få et helt glat og smooth cheesecakefyld. 

Pas på ikek at piske for længe, flødeosten kan godt finde på at skille, hvis den overpiskes. 

4

Vend de 15 blendede oreos i massen. Fordel den over kiksebunden i formen og sæt på køl natten over. 

Oreo Cheesecake Opskrifter Cheesecakes

5

Når du er klar til at pynte din kage, efter den har sat sig i køleskabet natten over, så pisk fløden til flødeskum sammen med den ene teske flormelis. Hæld det i en sprøjtepose med stjernetyl og sæt fine dutter hele vejen rundt i kanten. Halver de 10 Oreos med en skarp, takket kniv (fordi den deler kiksene bedre og mere jævnt uden at de knækker end en alm. køkkenkniv). Sæt ½ Oreo i hver dut. 

Eller pynt præcis som du har lyst til. Kun din fantasi sætter grænserne 

Oreo Cheesecake Opskrifter

Det skal du bruge