Mudderkagen! Ikke en tør og kedelig klassens time kage og heller ikke en brownie. Idéel til lagkager, da den er nemmere at skære når den er kold, hvorimod brownier tit indeholder rå mængder smør der gør, at de kan være svære at skære ud, når de er køleskabskolde. Mudderkagen har en mellmkonsistens, og er sådan lidt fudgy i det. Virkelig god, nem at skære til og har en dyb, intens smag af chokolade. 

Alle billederne på siden er bagt efter denne opskrift. 

Mudcake

Bogstavkage

Sådan gør du

1

Kom smør, chokolade, instantkaffe og vand i en gryde og smelt det sammen ved svag varme. 

2

Pisk æg sammen med olie og mælk. Tilsæt alle de tørre ingredienser og pisk det sammen. 

3

Hæld den lillefingervarme, smeltede chokoladeblanding sammen med resten og pisk det sammen. 

4

Fordel dejen i en form (min måler 38 x 25 cm) beklædt med tilklippet bagepapir. 

Bogstavkage

5

Bages i en forvarmet varmluftsovn ved 180 grader i ca. 20-30 minutter. Vil du tjekke undervejs så åben ovndøren ganske langsomt og prik i kagen med en kødnål. Kommer den ren ud, er kagen færdig. 

6

Ønsker du lagkagebunde bager du dem enten enkeltvis i de størrelser du skal bruge eller som hele kager, som du kan flække efterfølgende. Bagetid afhænger af hvilken størrelse bageform du bruger, samt om du bager dem som enkelte bunde eller som hele kager der skal flækkes. Uanset hvad, så husk at beklæde formen med bagepapir der er klippet til, så det ikke buler.

Det skal du bruge