Sprøde udenpå og seje indeni. Sødme fra makroner og syrlighed fra mørk chokolade. Perfekt afbalanceret i både smag og konsistens. En sikker vinder blandt alle kage elskere. 

Her i en udgave som muffins, men kan også fint laves som mini muffins og bunde til lagkager. Fungerer perfekt som en kage som man kan tage med uden for meget vrøvl, på fx en skovtur eller udflugt, fordi den ikke behøver nogen former for mousse eller andet snask på toppen. Derfor kan den nemt være i en bøtte uden man behøver passe ekstra godt på. Den opfylder alle behovene for god kage, uden at være besværlig at have med. Big win! Gør sig også fint med en dut mælkechokoladefrosting eller skovbærmousse fx, men behøver det faktisk ingenlunde. Og så er det faktisk nok den nemmeste opskrift du finder her på siden, vil jeg mene 🙂 

Alle billederne på siden er bagt efter denne opskrift. 

Makronmuffins

Makroncupcakes kagetapas

Sådan gør du

1

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. 

2

Tilsæt alle ingredienserne bortset fra mel og pisk. 

3

Tilsæt mel og pisk det kun lige igennem indtil melet er opsuget. 

4

Hæld dejen ca 3/4 op i en muffinform foret med cupcakeliners, og bag ved 200 grader i en forvarmet almindelig ovn i ca. 20 minutter. 

Makronuffin

5

Vil du tjekke undervejs så åben ovndøren ganske langsomt og prik i en af kagerne med en kødnål. Kommer den ren ud, er kagen færdig. 

Opskriften giver ca. 18 muffins. 

6

Ønsker du lagkagebunde bager du dem bare enkeltvis i de størrelser du skal bruge. Bagetid afhænger af hvilken størrelse bageform du bruger. Husk at beklæde formen med bagepapir der er klippet til, så det ikke buler. Kagen på billedet nedenunder er bagt i en form der måler 38 x 25 cm. 

Makronbund

Det skal du bruge