Mælkesnitten! Ligesom man kender den fra buikkerne – bare meget bedre! Denne opskrift er super nem og hurtig og langsom. Ahvaffornoget? Jo, den er hurtig at bikse sammen, men kræver minimum 24 timer i køleskabet efter samling. Den kan spises efter et døgn, men smager bedst på andet og tredje døgn. Det er her konsistensen minder mest om de købte mælkesnitter. Og lige præcis derfor er denne opskrift også genial, fordi den kan laves så længe i forvejen. Så når du skal holde børnefødselsdag eller lave dem til et kagebord, er der én ting mindre at stå og fumle med lige inden festen starter. Der plejer som regel at være rigeligt at se til… Genial opskrift, genial smag. 

Alle billederne på siden er bagt efter denne opskrift. 

Mælkesnitte

Mælkesnitter

Sådan gør du

1

Pisk smør og sukker sammen til bliver lyst og luftigt. 

2

Tilsæt ét æg af gangen og pisk imellem hvert æg. 

3

Tilsæt kakaoen, melet og bagepulveret og pisk det sammen. Pisk så kort tid som muligt, men længe nok til at der ikke er flere melklumper tilbage. Tilsæt mælk og pisk det hurtigt sammen. 

4

Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Sørg for at glatte dejen ud med en dejskraber, så den er lige høj over det hele. Bages ved 225 grader i 8-10 minutter i en almindelig ovn. 

Mælkesnitter

5

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Pisk imens flødeosten blød. Tilsæt citronsaft, vaniljesukker, flormelis og sirup eller honning. Pisk det til en luftig masse, men pas på ikke at piske for længe, så flødeosten ikke skiller. 

6

Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med ostemassen. Skær kagen over på midten så den deles i to. Fordel cremen oven på den ene halvdel og glat godt ud. Vend den anden kagehalvdel over på kagen,, pak den lufttæt og sæt i køleskabet. And now we wait, and let the magic happen!

7

Efter minimum et døgn (og gerne to eller tre) på køl, kan kagen skæres ud i passende snitter i lige den størrelse du ønsker. Husk at skære kanterne fra og spis dem med det samme! 😉 

Opskriften giver 12 mælkesnitter på størrelse med dem fra butikkerne. Flere hvis du skrer dem mindre ud. Jeg synes fx de har en passende størrelsen, når jeg skærer dem ud til 18 stykker. 

Mælkesnitter

8

Tip: Brug en skarp kniv når du skærer kagen ud i snitter, og sørg for at tørre den af i en ren, fugtig karklud efter hver gang du har skåret, således at du står med en ren kniv hver gang. Så kommer der ikke creme over det hele på alle snitterne, og de fremstår skarpe og rene. 

9

Ekstra tip: Nå du skal lægge cremen på kagen, og måske overvejer hvilken side af kagen du skal smøre det på, så vælg oversiden af kagen. Det samme når du skal lægge den anden halvdel oven på, så læg den med oversiden ned mod cremen. På den måde får du den side, der har været i berøring med bagepapiret, til at vende ud ad, og det kommer til at ligne en købt mælkesnitte mest muligt. 

Talkage mælkesnitte

10

Ekstra ekstra tip: Jeg lavede på et tidspunkt en mælkesnitte med hindbærsmag – dét var virkelig godt! Ønsker du at prøve den af, så gør du følgende: 

 

Kog 250 gram frosne hindbær op med 3 spsk citronsagt og 2 spsk flormelis. Efter det har fået et opkog, så skru ned til middelvarme og lad det koge ind, til det har fået marmelade konsistens. Tag det af varmen og kør nu det hele, lidt af gangen, gennem en sigte. Mos det gennem sigten med en ske. Smid kernerne ud og lad det få stuetemperatur. Når det har fået stuetemperatur, så rør det hurtigt sammen med en teske og vend puréen sammen med cremen inden du fordeler den oven på kagen. 

Mælkesnitter

Det skal du bruge