Gulerodskagen! Den gode gamle klassiker! 

Dengang jeg var barn og voksede op inde på Vesterbro, havde vi en Fru Madsen i opgangen. I ved, sådan en med kort, gråt, krøllet hår, lidt tyk om maven, en lang nederdel til minimum ned over knæene, og så et forklæde på. Og når vi samledes nede i den fælles gård om sommeren, havde hun næsten altid gulerodskage med. Og det var verdens bedste! Sådan husker jeg det i hvert fald. Jeg har fået opskriften af min mor, som har fået den af selveste Fru Madsen. Og med et par småjusteringer, er den hermed videregivet. Fru Madsens gulerodskage Debbielicious style!

Gulerodskage

gulerodskage

Sådan gør du: Gulerodskage

1

Pisk sukker og olie sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk godt efter hvert æg. 

2

Bland alle de tørre ingredienser og pisk det hurtigt sammen i dejen. Pas på ikke at piske for længe, men kun lige til der ikke er flere melklumper tilbage. 

3

Vend de revne gulerødder og rosinerne i dejen. Jeg kan bedst lige gulerodskage uden nødder, men ønsker du nødder i dejen, vender du dem i her. Ca. to små håndfulde. 

4

Fordel dejen i en springform Ø24 beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 175 grader i 75-80 minutter. Husk at ovne er forskellige, hold øje med kagen undervejs og tjek evt. første gang efter en times tid. Når en kødnål eller tandstik kommer ud ren/uden dej på, efter at have været indsat i kagen, er kagen færdig. 

5

Når kagen er afkølet, flækkes den i to og læges sammen med cream cheese frostigen. 

Sådan gør du: Cream cheese frosting

6

Pisk smør sammen med flormelis til det bliver lyst og luftigt. Hvor meget flormelis du skal bruge, afhænger af hvor sød du ønsker din frosting. Jeg startede med omkring 100 gram og smagte mig frem 🙂 

7

Pisk flødeosten sammen med smøret. Tilsæt citron og vaniljeessens og pisk det kort sammen. Pas på ikke at piske for længe, så flødeosten ikke skiller. 

8

Over i en sprøjtepose med det. Valgfri tyl. Tyl det første lag op, læg den anden bund på, og tyl på den øverste kage op. Pynt med revne gulerødder som her, små gulerødder af marcipan, chokoladepåskeæg eller hvad du nu synes er fint. Er der mere cream cheese frosting tilbage? Spis det med en ske! 🙂 

Det skal du bruge