- 23616523
- kontakt@debbielicious.dk
- Åbent efter aftale
- Godthåbsvej 12B kl, 2000 Frederiksberg
Er du på nippet til at smide de gamle, brune bananer ud, som alligevel bare ligger i frugtskålen og måske har ligget der liiiidt for mange dage? Dem, som ingen gider at spise? Lad for guds skyld være, og smid dem i en kage i stedet for. Stop madspild og alt det der, du ved! Gør noget godt for miljøet og bag en kage – på den måde skal bananerne nok blive spist 🙂
Alle billederne på siden er bagt efter denne opskrift.
Sådan gør du
Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig æggesnaps. Mos imens bananerne med en gaffel.
Kom smørret i æggesnapsen og pisk det sammen.
Pisk hvedemel og bagepulver sammen med de våde ingredienser. Sørg for ikke at piske for længe i dejen, men kun lige til der ikke er flere melklumper tilbage.
Vend de mosede bananer i dejen med en dejskraber.
Hæld dejen op i en lille bradepande beklædt med bagepapir og glat dejen ud med en dejskraber. Min form måler 38 x 25 cm. Det giver en relativt flad kage, som er godt egnet til bunde i en lagkage. Ønsker du en skærekage, så hæld dejen op i en rugbrødsform.
Bages i en forvarmet varmluftsovn ved 180 grader i ca. 20 minutter. Vil du tjekke undervejs så åben ovndøren ganske langsomt og prik i kagen med en kødnål. Kommer den ren ud, er kagen færdig.
Bager du kagen i en rugbrødsform, skal kagen bage i ca. 35-40 minutter, eller til den er gylden på toppen. Tjek med en kødnål.
Ønsker du muffins/cupcakes beklæder du bare en muffinform med cupcakeliners og fylder dem lige over halvvejs op. Bages i ca. 10-12 minutter. Tjek med kødnål.
Tip: Hvad er bedre end banankage med chokolade? Tilsæt evt. hakket chokolade til dejen inden du bager den.
Ekstra tip: Når jeg bager kagen i en rugbrødsform, smelter jeg en plade Marabou mælk, tilføjer 100 gram stuetempereret smør og rører det sammen til en homogen masse. Derefter smører jeg det på kagen. Måååms!
Ekstra ekstra tip: Du kan også bare smøre en gedigen omgang Nutella på. Easy peasy!
Det skal du bruge