Den lille lyse, blondinen, den hvide udgave af en brownie. I min udgave indgår der brun farin (hvorfor den ikke bliver helt så hvid som nogle blondies gør), hvid chokolade og pekannødder. En lækker herlighed som er sej, har en dejlig sødme fra den hvide chokolade og en dekadent smag fra pekannøddene. Jeg er ellers ikke selv så meget til hvid chokolade eller nødder, men den her kage har jeg virkelig (!!) svært ved at modstå. 

Den er god lige præcis som den er, med en dut hindbærmousse på, som bunde i en bryllupskage eller lagkage eller som små hapsere i et kagetapas. Desuden kan man skære helt skarpe kanter på den, hvilket gør den ideel til tal- og bogstavkager. Alt i alt, en virkelig alsidig kage og intet mindre end verdens bedste blondie hvis du spørger mig 🙂 

Alle billederne på siden er med blondien fra denne opskrift. 

Blondie

Blondie

Sådan gør du

1

Pisk smør, brun farin, æg og vaniljeessens sammen til det er lyst og luftigt. 

2

Pisk mel og salt i, men kun lig etil melet er indkorporeret i dejen. 

3

Hak nødderne groft. Bruger du chokoladeknapper er du good to go. Bruger du pladechokolade, så hak chokoladen groft. Vend begge dele i dejen. 

4

Fordel dejen i en lille bagepapirsbeklædt bradepande. Min måler 18 x 26 cm og giver en rimelig høj blondie. Brug evt. en størrere form hvis du ønsker en fladere blondie, fx til bunde i en lagkage eller hvis de skal skæres ud i mini stykker. 

Glat dejen godt ud med en dejskraber og bag kagen i ca.20-30 minutter ved 180 grader i en forvarmet varmluftsovn. Kortere tid hvis du bruger en størrere form. 

Pynt evt. med mere hvid chokolade og hele pekannødder de sidste 5 minutters bagetid. 

Hold godt øje med den. Den må endelig ikke få for meget! Så hellere en lille tand for lidt. Når en kødnål kommer ud ren, uden dej på, så er kagen færdig. 

Blondie bogstavkage

5

Tip: Udskrift evt pekannødderne med pistacienødder, valnødder eller hasselnødder, hvis du ønsker at prøve noget nyt – men lov mig, at du, første gang du bager denne, laver den med pekannødder. Det er SÅ godt! 

Cheesecake Moussekage

Det skal du bruge